Viktig information om musiken hos dig!

Sedan 2003 har MusicPartner levererat unika musikkanaler till offentliga miljöer och varumärken. Kunskapen att hitta rätt musik vid rätt tillfälle i rätt volym har alltid varit kärnan i det vi gör och vi använder oss av avancerade verktyg samt medarbetare med lång erfarenhet av att skapa musikkanaler som är unikt anpassade till våra kunders behov.

Ny plattform i världsklass!

Marknaden för musiktjänster har förändrats i snabb takt senaste åren. För att möta upp till de krav vi tror du har på oss som leverantör i framtidens musiktjänster så har vi ingått ett nära samarbete med Soundtrack Your Brand och produkten Spotify Enterprise. Det skapar nu grunden för att kunna ge dig musiken från ett av världens bästa musikarkiv och nya tjänster som du hittills bara drömt om. Vi på MusicPartner ser fram emot att fortsatt ge dig fantastiska musikkanaler för din verksamhet samt att hjälpa dig att använda musik för att stärka ditt varumärke och utveckla relationen och skapa mervärden till dina kunder genom t.ex. att koppla musiken du spelar till sociala medier.

Vad innebär det här för mig?

Din kund kommer inte märka av övergången utan det kommer låta precis som innan. Vi levererar fortsatt de musikkanaler du beställt, fast genom en ny spännande plattform. Det innebär heller ingen förändring i att din personal har fri tillgång till att skapa egna spellistor. Det är alltså varifrån själva ljudfilen kommer och i på vilket sätt den spelas upp hos dig som påverkas vid övergången. Spotify Enterprise lagrar delar av musiken offline på din dator vilket gör tjänsten mycket driftssäker.

Jag spelar upp musiken från en dator, vad behöver jag göra?

Bytet till Spotify Enterprise innebär att du behöver ladda ner och installera en programvara till er dator som sedan startar automatiskt när du loggar in på datorn. För att byta kanal loggar du in precis som vanligt på MusicPartners hemsida, www.musicpartner.se. Här gäller fortfarande ditt gamla användarnamn och lösenord.
Länkar du behöver samt dokumentation finns på din Startsida. Se avsnittet "Hur gör jag?".

Påverkar det mitt avtal eller mitt pris?

Det innebär inte några förändringar av ditt gällande pris eller dina avtalsvillkor.

Påverkar det mina musikkanaler och hur dom låter?

Musikkanalerna kommer att vara identiska så övergången blir så smidig som möjligt för dig

När kommer ändringen att ske?

Din musikkanal är redan färdig för att användas med Spotify Enterprise. Vi ser gärna att ni påbörjar processen direkt för att inte riskera att er musikkanal tystnar.

Följ stegen i avsnittet – ”Uppspelning från Dator - Hur gör jag?”.

Fördelarna är många

Vi är stolta att få vara med och skapa musikhistoria och hoppas du delar vår entusiasm inför framtiden. När du aktiverat ditt konto kan du t.ex. direkt börja använda ”Now Playing” funktionen där du visuellt kan visa vad du spelar för dina kunder helt kostnadsfritt. Som företag kan du nu vara ännu mer tydlig med vad du spelar och att du stödjer laglig musik! Du finner denna funktionen på kundportalen.

När du öppnar "Now Playing" funktionen öppnas den i ett nytt fönster. Genom att använda webbadressen på sidan kan du använda denna funktion på alla dina skärmar som har en webbläsare.

Hur gör jag?

1. Ladda ner Spotify Enterprise för din PC på länken nedan.

2. Hämta din 6 siffriga aktiveringskod (pairing code) på www.musicpartner.se – kundportal – pairing code. Har ditt konto fler zoner kommer flera koder att visas. Välj den zon och kod där din dator är placerad

3. Skriv in din 6 siffriga aktiveringskod (pairing code) och tryck sedan på ”PAIR”. Din musikspelare kommer att starta inom någon minut.

4. Dyker inte denna ruta upp automatiskt högerklickar du på Spotify ikonen i aktivitetsfältet och trycker på ”Enter pairing code..”.

5. Logga sedan in på www.musicpartner.se, tryck på knappen ”Ändra Musikkanal”. Har du fler musikzoner på ditt musikkonto behöver du välja rätt zon på ”Choose Spotify Enterprise Sound Zone”. Detta behöver du endast göra en gång. Till höger finns en ruta med dina musikkanaler, här byter du musikkanal som vanligt. Genom att trycka på ”Refresh” uppdateras InRadio-spelaren som visar aktuell låt som spelas nu och de tre senaste spelade låtarna.

6. Musiken spelas nu utan avbrott och utan att du varken behöver logga in eller logga ut.


Aktiveringskod, manual och dokumentation finns på www.musicpartner.se.

Vår tjänst