Musikbrev - Mars

Sommartider

Förhoppningsvis är vi på väg ut ur vad som blev den mesta vintern någonsin. Då kan det var skönt at veta att vi vrider klockan framåt till sommartid den 28 mars.

Musikmässigt vrids klockan bakåt. Trenden med 80-tals inspiration i musik fortsätter för andra året i rad. Läste en nylig gjord undersökning att det årtionde som var det bästa var just 1980-talet. 31% föredrog synthen och axelvaddarnas era. 90-talet kom på andra plats (25%). 70-talet på tredje (23%). 60-talet på fjärde(19%). Sist kom 00-talet(2%).

Det förklarar hur dagens generation gripit sig fast i en period där man själv växt upp. Att man får med sig den musik man lyssnar på som ung är redan bevisat. I övre tonåren skapar man sin musikprägel på vad man tycker om.

Högtryck på musiken
Den här perioden är den mest musikintensiva perioden på året. Nu gäller det att få ut sin musik innan sommaren är här. Oftast tar det 3 månader innan en låt blir en hit och därmed söndertjatad. Artister som levererar hits närmaste tiden är Kent, Pernilla Wahlgren, Anna Bergendahl, Takida, Robyn, och DiLeva. Märkte du något här?

Utan att jag tänkte på det blev det endast svensk musik och några från 80-talet. Det finns hopp precis som med AC/DC som kommer med en ny låt till filmen Iron Man 2. Gitarristen i AC/DC, Angus Young har som kännetecken att alltid bära skoluniform på scen. Anledningen till detta är att bandet skulle repa direkt efter Angus slutade skolan, så han övade alltid i skoluniformen.

Vi vårtrimmar musikkanaler
I det ständigt pågående arbetet med att underhålla er musikkanal är det ett sant nöje att vara i kontakt med din verksamhet för att justera musikprofilen.
Allt är förändligt och dina synpunkter väger tungt. Tveka inte att höra av dig för en diskussion som kan göra underverk, varför ska musiken stå stilla när allt annat rör sig framåt?

Glad påsk önskar

Benny Carlsson,
Musikkoordinator, MusicPartner

Vill du veta mer? 

Har du frågor och funderingar om musiken i er musikkanal? Maila till mig.

Meny
Player InRadio