Musikmanual

Musikval och musikens påverkan på kunder och personal

Varför spelas just den här musiken i er musikkanal?
Efter beskrivningen ni gett oss om er verksamhet och era kunder så har vi rekommenderat den musik som vi tror kan passa den viktigaste målgruppen för er.

Kan jag påverka musiken?
Vi är nöjda när du och dina kunder är det. Ta kontakt med din oss för att diskutera möjligheten till ändringar inom formatet eller alternativa kanaler.

Kunderna och deras önskemål
Som alla vet har kunden rätt och det är viktigt att vara lyhörd. Musiken bör dock styras utifrån er viktigaste målgrupp och inte utifrån de som önskar mest. Musik är en viktig del av den atmosfär som upplevs i era lokaler.

Personalen och deras önskemål
Variation är viktig så musiken hela tiden upplevs som positiv. Musiken i kanalen planeras efter att ge kunderna den bästa känslan under den tiden de befinner sig i lokalen. Kunderna ska inte behöva uppleva musiken som upprepning. Personal som alltid lyssnar kan få känslan av att man hört låtarna förut och detta är baksidan om målsättningen är att kunderna alltid ska höra det bästa under tiden de vistas i lokalerna. Ni styr naturligtvis även denna parameter. Tänk på att musiken är en del av personalens arbetsmiljö.

Hur ofta uppdateras musiken?
Musiken styrs via ett musikprogram som programmeras efter vilken musik som ska spelas under olika tider på dygnet. Varje dag har en unik spellista som manuellt produceras. Vi lägger till och tar bort kategorier så att det hela tiden känns nytt. Alla synpunkter ifrån ert musikråd vävs in i denna uppdatering som sker veckovis och urvalet av musiken kommer från vårt gedigna musikarkiv.

Att hitta några bra låtar är inga problem. Att sätta samman musiken så det låter nytt och fräscht året om - det är en konst!
Musicpartner använder sig utav ett musikstyrningsprogram som är ett av det mest använda programmen för att styra musik på radiostationer och tv världen över. Vår Musikkoordinator har använt programmet sedan 1994. Vi är en av få certifierade användare i världen av den senaste versionen. Detta innebär att vi har den största möjligheten att finjustera musiken efter era önskemål.
Programmet har ett hundratal olika parametrar för varje låt, Är det en snabb låt? Glad låt? Manlig eller kvinnlig sångare? Instrumental? Ny låt eller en gammal goding? Är det pop, rock, soul, reggae, dansbeat, evergreen eller rap? Hur intensiv är låten? Vilken täthet har den? När får den spelas på dygnet? Det är med hjälp av dessa parametrar vi formar och styr er musikkanal.


Några rader från vår Musikkoordinator

Det finns oändligt många variationer för var och en av låtarna som spelas. Min roll är att sätta samman musiken så du känner en röd tråd men ändå upplever det som nytt och överanskande. Vill du eller din kund veta vad som spelats så har jag full historik och jag berättar gärna mer för dig.

Rätt musik vid rätt tillfälle påverkar trivseln i lokalerna. I vissa miljöer är rätt musik viktigare än blommor och inredning.

/Benny Carlsson, Musikkoordinator

Meny
Player InRadio