Välkommen Walter

Ny resurs på musiksidan

Efterfrågan på kvalitativa musiktjänster som skapar rätt stämning håller i sig och vi har glädjen att presentera en ny resurs på musikredaktionen. Välkommen säger vi till Walter Bäcklin.

Att han hållit på med musik i hela sitt liv är knappast något överraskning på en sådan position. Walter började fuskträna redan vid 4 års ålder med piano och fortsatte vidare till både fiol och klarinett för att sedan mynna ut i synthesizers och inspelningsutrustning. Sedan 1997 har han arbetat som musikproducent och ljudtekniker och har spelat in och producerat många av Skandinaviens stora artister. Men suget att starta egna band fanns där hela tiden och med Boolaboss och The Mighty Quark har han haft möjligheten att uppträda på festivaler som Hultsfred och MixMove i Paris.

Utöver musikutövandet har han också hunnit med att undervisa i musikproduktion och digital inspelning och är sedan 2008 certifierad instruktör för musikprogrammet Logic Pro från Apple. Om ni har svårt att förstå vad han säger beror det på att han inte pratar Värmländska utan han har sina rötter i Vänersborg, men har hunnit med att bo både i Uppsala, Stockholm, Kristinehamn och Skara. Andra intressen än musik är svåra att finna, men visst inslag av språk, hundar och dykning kan också förekomma runt kaffesnacket.

Vi hälsar Walter välkommen i gänget!

Vill du bli kontaktad?
Nyhetsarkiv